Tam Buğday Unu Nefis Tarifleri

Tam Buğday Unu Ekmeği

Malzemeler;

» 500ml sıcak su

» 1/2 paket maya

» 450 g Dr. Akyol tam buğday unu

» 2-3 yemek kaşığı elma sirkesi

» 50 g Ayçekirdeği içi

» 50 g ceviz

» 50 g Keten tohumu

» 1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

Bir yoğurma kabının içine suyu koyun ve mayayı bir çırpma teli ile eritin. Dr. Akyol tam buğday ununu ilave edin ve mikserin hamur çırpma ucuyla karıştırın. Sirke, ayçekirdeği, ceviz, keten tohumu ve tuzu da ilave edin yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın. Hamuru yağlanmış küçük bir kek kalıbına dökün. Üzerine ayçekirdeği serpiştirin. Hamuru hiç bekletmeden 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 45-60 dakika pişirin.


Tam Buğday Unlu Kurabiye

Malzemeler;

» 1/2 su bardağı tam buğday unu

» 1/2 su bardağı yulaf ezmesi

» 1 su bardağı iri öğütülmüş ceviz

» 2 yemek kaşığı tahin

» 10 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Bulamak için;

» Hindistan cevizi

Yapılışı;

Tahin ve pekmez bir kasede güzelce karıştırılır. Ceviz ve tam buğday unu ve yulaf ezmesi ilave edilir. Bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırılır. Elde etttiğimiz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elinizde yuvarlayıp hindistan cevizine bulanır ve bir fırın tepsisine dizilir. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.