Mısır Unu Nefis Tarifleri
Mısır Unu ile Kuymak (Mıhlama)
Malzemeler;
» 2 yemek kaşığı tereyağı
» 2,5 yemek kaşığı Dr Akyol mısır unu
» 1 su bardağı su veya süt
» 1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı (Az tuzlu çeçil, tel veya kaşar peyniri de olur.)
Yapılışı;
Tereyağını eritin. Kısık ateşte bakır tava ile yapılması tavsiye edilir. Çok kızarmadan mısır ununu ekleyin. Kavurmaya başlayın. Tereyağı miktarı isteğe bağlı artırılabilir. Sürekli karıştırın. Mısır ununun rengi dönünceye kadar karıştırın. Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın. Su yerine süt de olur. Yarı süt yarı su da olabilir. Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın. Karadeniz kaşarı yoksa az tuzlu çeçil peyniri, tel peynir veya kaşar peyniri olabilir. Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun
Mısır Unlu Helva
Malzemeler;
» 2 su bardağı Dr Akyol mısır unu
» 7- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
» 2 buçuk su bardağı su
» 1 buçuk su bardağı şeker
» 1 paket vanilya
» Yarım çay bardağı yer fıstığı veya fındık
Yapılışı;
Teflon bir tencere içerisine yağ, fıstık ve mısır unun
alınır. Ocakta orta ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar
yaklaşık 15. dakika kadar kavrulur. Diğer yandan su vanilya ve şeker karıştırılarak
erimesi sağlanır. Kavrulan unun üzerine yavaşça dökülür, hızlı hızlı
karıştırılır. Burada dikkatli olun fazlaca buhar çıkacaktır, eliniz yanmasın
tamamen suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir. Pişen helva ocaktan
alınır tencerenin kapağı
kapatılır. 10 dakika kadar biraz ılıyıp dinlendikten sonra
servis edilir. Afiyet olsun