Mısır Unu Nefis Tarifleri

Mısır Unu ile Kuymak (Mıhlama)

Malzemeler;

» 2 yemek kaşığı tereyağı

» 2,5 yemek kaşığı Dr Akyol mısır unu

» 1 su bardağı su veya süt

» 1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı (Az tuzlu çeçil, tel veya kaşar peyniri de olur.)

Yapılışı;

Tereyağını eritin. Kısık ateşte bakır tava ile yapılması tavsiye edilir. Çok kızarmadan mısır ununu ekleyin. Kavurmaya başlayın. Tereyağı miktarı isteğe bağlı artırılabilir. Sürekli karıştırın. Mısır ununun rengi dönünceye kadar karıştırın. Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın. Su  yerine süt de olur. Yarı süt yarı su da olabilir.  Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın. Karadeniz kaşarı yoksa az tuzlu çeçil peyniri, tel peynir veya kaşar peyniri olabilir. Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun

Mısır Unlu Helva

Malzemeler;

» 2 su bardağı Dr Akyol  mısır unu

» 7- 8 yemek kaşığı sıvı yağ

» 2 buçuk su bardağı su

» 1 buçuk su bardağı şeker

» 1 paket vanilya

» Yarım çay bardağı yer fıstığı veya fındık

Yapılışı;

Teflon bir tencere içerisine yağ, fıstık ve mısır unun alınır. Ocakta orta ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 15. dakika kadar kavrulur. Diğer yandan su vanilya ve şeker karıştırılarak erimesi sağlanır. Kavrulan unun üzerine yavaşça dökülür, hızlı hızlı karıştırılır. Burada dikkatli olun fazlaca buhar çıkacaktır, eliniz yanmasın tamamen suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir. Pişen helva ocaktan alınır tencerenin kapağı

kapatılır. 10 dakika kadar biraz ılıyıp dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun