Kinoa Unu Nefis Tarifleri

Kinoa Unlu Ekmek

» 200g kinoa ( 1,5 su bardağı)

» 60 g yumuşak tereyağı

» 40 g keten tohumu (3 yemek kaşığı)

» 80g nohut unu (4 yemek kaşığı)

» 1 kabak ( yaklaşık 240g)

» 4 adet yumurta

» 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

» 1/2 çay kaşığı karbonat

» 1/2 tatlı kaşığı tuz

» 1 paket kabartma tozu

Yapılışı;

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Bir dikdörtgen kek kalıbını ( 11*25) pişirme kağıdı ile kaplayın. Kabakları ince bir şekilde rendeleyin, ardından tuzlayın ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Bir karıştırma kabına yumurtayı ve tereyağını koyun ve bir mikser yardımıyla karıştırın. Kabaktaki fazla suyu sıkın ve karışıma ekleyin. Diğer bütün kuru malzemeleri de ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar mikser ile karıştırın. Hamuru hazırlanan forma dökün ve önceden ısıtılmış fırında orta rafta yaklaşık 60 dakika pişirin.